image

Blog

Všechny příspěvky

  • Název aktuální silnice

    Doba čtení: 1 minut

    Posted in Novinky on čvc 24, 2012.

    info.png

    Jednu novinku připravované příští verze (zřejmě 0.8.2) OsmAndu již známe. Je to zobrazení názvu dálnice, silnice či ulice, kterou právě projíždíme při navigaci, v doposud nevyužité části horní lišty, mezi ikonou pro výběr směru (kompasem) a ikonou pro výběr mapy. Zde se bude zobrazovat název nebo číslo silnice (případně obojí) jak je vidět na přiložených obrázcích.

    Štítky: navigace

    Číst dále


  • Novinky verze 0.8.1 v rychlém testu

    Doba čtení: 4 minut

    Posted in Recenze a testy on čvc 17, 2012.

    znacka50.png

    Otestoval jsem novinky poslední publikované verze 0.8.1, abych se dozvěděl zda opravdu fungují anoncované velice zajímavé novinky, a řekl bych, že výsledky jsou většinou výborné. Ale začnu tím co se mi nelíbilo, ať to mám rychle za sebou, a mohu se věnovat tomu, co bylo bezva.

    Štítky: pruhy , limity

    Číst dále


  • OsmAnd 0.8.1

    Doba čtení: 1 minut

    Posted in Novinky on čvc 17, 2012.

    znacka50.png

    Vydána aktualizovaná verze OsmAnd a přináší vedle nějakých oprav i zajímavé nové funkce.

    Štítky: aktualizace , parkování , pruhy , radary , modul

    Číst dále


  • Parkovací asistent [modul]

    Doba čtení: 5 minut

    Posted in Návody on čvc 04, 2012.

    parking.png

    Dnes se podíváme na jednu z připravovaných novinek OsmAndu a to Parkovacího asistenta. No on se vlastně modul takto nejmenuje, ale jmenuje se Místo parkování. Mně se ale víc líbí název Parkovací asistent a tak ho budu dále používat. Nakonec do finální verze se může ještě lecos změnit, takže na názvu příliš nezáleží.

    Štítky: navigace , parkování , modul

    Číst dále


  • OsmAnd 0.8 vydán

    Doba čtení: 1 minut

    Posted in Novinky on čvn 29, 2012.

    info.png

    Všechny důležité novinky nově vydané verze OsmAnd jsme si již představili v minulém článku o změnách v této verzi a předminulém článku o novém správci modulů, takže jen dnes přidám oficiální informace o tom, co přináší tato verze. Současně s touto verzí jsem také aktualizoval stránku se screenshoty OsmAndu a tak jsou uloženy nyní lokálně (dříve se přebíraly z domovské stránky OsmAnd a načítání bylo dost pomalé) a jsou aktuální.

    Štítky: aktualizace

    Číst dále


  • Blíží se vydání OsmAnd 0.8

    Doba čtení: 4 minut

    Posted in Novinky on čvn 26, 2012.

    ico Blíží vydání OsmAnd 0.8, proto jsem se zběžně podíval na to, co se od minulé verze změnilo, a byl jsem docela mile překvapen. V první řadě se nám vrátila offline navigace, což ale postřehli pouze ti, kdo používají vývojovou verzi, jelikož byla na čas vyřazena z funkcí programu.

    Štítky: GPX , navigace

    Číst dále


  • Plugin manager (Správce modulů)

    Doba čtení: 1 minut

    Posted in Novinky on čvn 18, 2012.

    info.png

    Ve vývojové verzi OsmAnd 0.8 nejenže dočasně nefunguje offline navigace, ale zmizely i některé nabídky na které jsme byli zvyklí. Ale není se čeho bát, zdá se, že jen dochází k překopání některých principů nabídek programu a tak se některé volby přesunují do pluginů. Může to být třeba reakce na stížnosti na přílišnou složitost nabídek. Ale ať už je to jak chce, ve výsledku to je dobrá volba, jelikož se nabídky zpřehlední a nebudou překážet nevyužívané funkce. Také možnost psát pluginy dalšími vývojáři by mohla být zajímavá možnost, a tím posouvat vývoj OsmAnd zase o něco dál.

    Štítky: vývoj , modul

    Číst dále


  • OsmAnd 0.7.2

    Doba čtení: 1 minut

    Posted in Novinky on kvě 01, 2012.

    info.png

    OsmAnd 0.7.2 přináší několik změn. Nová verze již nepodporuje staré offline mapové rastrové podklady, je potřeba stáhnout všechny znovu z důvodu změny formátu.

    Štítky: aktualizace

    Číst dále


  • OsmAnd 0.7.1

    Doba čtení: 1 minut

    Posted in Novinky on bře 07, 2012.

    info.png

    OsmAnd 0.7.1 přináší především Live Tracking (Přímý přenos pozice), který pravidelně odesílá souřadnice na webový server, kde je lze dále zpracovávat.

    Štítky: aktualizace

    Číst dále


  • Zobrazení: Barva tras

    Doba čtení: 1 minut

    Posted in Novinky on bře 02, 2012.

    info.png

    Naše další aktualita se týká … hádejte … ano, správně barev. Máme zde novou barvu, tentokrát v podobě oranžově vybarvených prošlých nebo navigačních tras. Zapnutí zvýrazněné barvy lze provést zapnutím volby Nastavení -> Zobrazení -> Use fluorescent overlays.

    Štítky: navigace , trasy , barvy

    Číst dále