image

Blog

Příspěvek

Blog > Návody > Jak sledovat aktuální trasu

Jak sledovat aktuální trasu

navod.png

Další novinka která se objeví tento, nebo příští týden v očekávané verzi 0.8.2 OsmAndu by mělo být sledování aktuální trasy, která je zaznamenávána do GPX. Ano, ti co čtou pravidelně zdejší příspěvky si možná všimli, že celkem nedávno jsem si posteskl, že mi tato funkce chybí, takže mám z této přidané funkce neskrývanou radost. A jak lze zobrazování aktuálně prošlé trasy zobrazit?




Nejdříve je samozřejmě nutné zapnout samotný zápis do GPX souboru, jelikož se sledují body do souboru zapisované. Stačí jednoduše stisknout tlačítko start v pravém horním panelu (ale je i další možnost přes levou ikonu zámku, výběrem volby Záznam trasy do GPX). Tím se zapne samotný záznam, jako je to vidět na levém obrázku. Dále stiskněte menu a vyberte Mapová data jako na obrázku vpravo.

1 2

Zde je potřeba zapnout zobrazení GPX zaškrtnutím volby GPX trasa… a následně se objeví dialog pro výběr trasy, tam se mohou zobrazit všechny trasy které jsou uloženy v přístroji a nahoře pak první volba Zobrazit aktuální trasu.

3 4

Nakonec se mrkněte jak momentálně zaznamenávaná trasa vypadá v praxi.

5

Posted in Návody on srp 22, 2012.

Štítky: GPX , trasy