image

Blog

Všechny příspěvky

  • Vykreslovač TuristCZ v.2

    Doba čtení: 1 minut

    Posted in Návody on bře 04, 2015.

    tur-cyklo-josm.png

    Upravil jsem vykreslovač TuristCZ podle aktuálních změn formátu renderingu. Komu se ve vývojové verzi 2.0 opět začaly lesy zobrazovat křiklavou zelenou při vykreslovači TuristCZ v.1, je nyní možné stáhnout druhou verzi, kde jsou lesy opraveny. Popis celé problematiky naleznete v příspěvku Vykreslovač TuristCZ v.1.

    Štítky: OSM , turistika , KČT , vykreslovače

    Číst dále


  • Platby v OsmAnd

    Doba čtení: 2 minut

    Posted in Novinky on pro 07, 2014.

    otaz.png

    Možná jste si také všimli, že po vás OsmAnd požadoval schválení práv k interním platbám v aplikaci. MIUI dokonce označuje aplikaci jako rizikovou, i když s nízkou úrovní rizika, ale v jazyce kterému nemusí každý hovět, takže varovná informace může vypadat podivně. Co to má znamenat? Je třeba se něčeho obávat?

    Štítky: aktualizace , in-app platby , práva

    Číst dále


  • OsmAnd 1.9: Odbočovací pruhy

    Doba čtení: 4 minut

    Posted in Novinky on lis 05, 2014.

    bus.png

    Jak jsem psal v nedávném příspěvku Vylepšené zobrazení map, dochází ke změnám uživatelského rozhraní, a to ještě masivněji než se předpokládalo. Jako vysouvací je teď i bývalé menu Nastavení zobrazení, které se v této verzi rozdělilo na nastavení dvě: Nastavení mapy a Nastavení obrazovky. Vysouvací menu s rozdělenými položkami tak přineslo mimo jiné i možné zpomalení práce. Pokud jste v minulé verzi chtěli například zapnout Měřítko a zároveň Skrýt hranice, stačily tři tapnutí, nyní se jedná o tapnutí šest. Ale nastavení je čím dál víc a stále je vysouvací menu rychlejší než lovit nastavení někde v systémovém menu. Přesto si ale neodpustím názor, že bych jako lepší viděl přidání druhé ikony do horní lišty, než zrušení té první a nutnost jít přes menu do obou nových. Na druhou stranu změna uživatelského prostředí přinesla velká vylepšení.

    Štítky: body zájmu , POI , aktualizace , turistika , trasy , vývoj , pruhy , KČT , osmo , písmo , body na trase , doprava , hlášení , objížďky , PDF , průjezdní body

    Číst dále


  • Vykreslovač TuristCZ v.1

    Doba čtení: 3 minut

    Posted in Návody on říj 05, 2014.

    tur-cyklo-josm.png

    Toto bude velmi krátký příspěvek o tom, jak se mi zastesklo po lepším vykreslovači. Vykreslovač chůze se mi ve v.3 velmi líbil, ale byl tvořen jako nezávislý/statický a v době, kdy OsmAnd neobsahoval turistické trasy. Nyní již trasy v mapách jsou a tak není nutné vykreslovače z té doby používat. Dokonce je to lepší, jelikož nepřicházíme o nové možnosti nastavení nových detailů mapy. Jakmile ale přepnu na vykreslovač výchozí, objeví se problém na který jsem již upozorňoval v minulosti.

    Štítky: OSM , turistika , KČT , vykreslovače

    Číst dále


  • Vylepšené zobrazení map

    Doba čtení: 3 minut

    Posted in Novinky on zář 30, 2014.

    map_compas.png

    Příští verzi (pravděpodobně 1.9) budou provázet hlavně změny v zobrazení map. Bude konečně možné nastavit velikost mapového písma nezávisle na lupě. Dále přibude zobrazení barevných budov nebo naopak bude možné všechny budovy zcela skrýt.

    Štítky: offline mapy , vývoj , KČT , lupa , písmo , barvy

    Číst dále


  • OsmAnd 1.8: OsMo a GPX

    Doba čtení: 2 minut

    Posted in Novinky on čvc 24, 2014.

    info.png

    Jak jsem již informoval v rychlém infu na hlavní stránce, v polovině měsíce se objevila očekávaná verze OsmAnd 1.8.2. Pro někoho může být změn málo, pro někoho dost. V jedné věci je ale převratná. Obsahuje nyní modul pokročilého monitorování OsMo, o kterém jsme si již psali a lze ho považovat za lepší náhradu Googlem zrušené služby Latitude. Dále obsahuje změny v organizaci/zobrazování GPX tras a oblíbených položek. Další změny viz seznam.

    Štítky: aktualizace , trasy , Latitude , osmo

    Číst dále


  • Testování modulu OsMo

    Doba čtení: 5 minut

    Posted in Recenze a testy on čvn 07, 2014.

    osmo.png

    Léto je na spadnutí, což dokazuje svými teplotami tento víkend, kdy počasí tahá ven i otrlé pařany, a tak jsem se rozhodl trochu otestovat modul OsMo v praxi. Skupiny se zatím testovat nedají, jelikož na jejich vytvoření bude třeba registrace která zatím není možná, nicméně na přímé propojení a sledování v prohlížeči se můžeme podívat. Článek je určen pro informaci o tom co se chystá nebo jako návod pro ty co používají vývojovou verzi. Protože testy jsou prováděny právě ve vývojové verzi, mohou se obrázcích vyskytovat různé chyby.

    Štítky: navigace , online , Latitude , osmo , beta , FUP , monitoring , modul

    Číst dále


  • Co se chystá ve verzi 1.8

    Doba čtení: 1 minut

    Posted in Novinky on kvě 27, 2014.

    osmo.png

    Je několik novinek ve vývoji OsmAnd, které jsou již trochu známé a tak si je můžeme předběžně představit. Sice u některých zatím neznáme větší detaily, ale tak stačí informace, že budou a můžeme se na ně alespoň těšit. I taková informace občas v deštivém počasí potěší a zahřeje.

    Štítky: GPX , KML , Latitude , osmo

    Číst dále


  • Zobrazování stažených podkladů

    Doba čtení: 1 minut

    Posted in Novinky on kvě 08, 2014.

    info.png

    OsmAnd má nyní pěknou funkci zobrazující stažené podklady zelenou barvou. Opravdu nevím od kdy se takto stažené soubory zobrazují, ale rozhodně jsem si toho dříve nevšiml, takže tipuji že moc dlouho ne. I když popravdě do takových malých zoomů obvykle nechodím.

    Štítky: offline mapy

    Číst dále


  • OsmAnd 1.7: vylepšené plánování

    Doba čtení: 2 minut

    Posted in Novinky on dub 03, 2014.

    info.png

    V této verzi OsmAnd byl hlavně přepracován uživatelský vzhled plánování trasy, což se bude jistě nejvíce líbit. Prostředí plánování je nyní řešeno tlačítky v dolní části obrazovky a tak je nastavení trasy dobře přístupné a ovladatelné. V průběhu plánování dochází k okamžitému výpočtu trasy a při změně parametrů k její přepočítání. Také je nyní možné zakázat nebo povolit stávající profily a jsou k dispozici také profily zcela nové. Přibyly profily kamion, turistika, loď, motocykl, letadlo z kterých už si vybere každý. Také se v navigaci objevují žádané prvky využitelné pro nákladní dopravu.

    Štítky: aktualizace , plánování

    Číst dále