image

Blog

Příspěvek

Blog > Novinky > Změna hlavní obrazovky

Změna hlavní obrazovky

info.png

Další novinky z připravované verze 0.8.2, mimo již uvedené, by měly ulehčit nastavení. Nebude tak potřeba pro nastavení některých funkcí nebo třeba jen jejich aktivování, hledat v menu, ale bude možné funkci zapnout/nastavit přímo na hlavní obrazovce. Stejně tak bude možné nastavení informačních bublin v pravé i levé horní části.




K zapnutí zobrazení widgetů nebo infobublin bude sloužit ozubené kolo (vpravo nahoře), pod kterým se skrývá sada nastavení (viz první dva obrázky), které zapínají viditelnost widgetů v liště nebo informací v bublinách. Z nastavení v klasickém menu pak některá tato nastavení mizí, čímž se menu zjednoduší a tím zpřehlední.

1 2

Vlevo aktualizace 4.8.2012: Další přídavek posledních dnů v podobě možnosti zapnout/vypnout pravítko, pohled, průhlednost a výrazné barvy tras. Vpravo aktualizace 19.8.2012: Zdá se, že ještě více nastavení se přesouvá na hlavní obrazovku.

3 4

Aktualizace 29.8.2012: Menu už získává finální vzhled a přibylo plovoucí menu pro oblíbené položky.

5 6

7 8

Další novinkou jsou i nové funkce které lze takto aktivovat. Například na pravém obrázku vidíte v levé horní části obrazovky zámek. Pod ním se skrývají volby pro – zamknutí obrazovky proti náhodnému dotyku/posunu, nastavení GPX ukládání a běhu na pozadí. Jedna z dalších možností je například zmenšení první navigační šipky, jak je vidět na levém obrázku.

9 10

Jedná se o vývojovou verzi, výsledný vzhled se může ještě lišit.

Posted in Novinky on srp 01, 2012.

Štítky: GPX , vývoj , uživatelské rozhraní