image

Blog

Příspěvek

Blog > Novinky > Platby v OsmAnd

Platby v OsmAnd

otaz.png

Možná jste si také všimli, že po vás OsmAnd požadoval schválení práv k interním platbám v aplikaci. MIUI dokonce označuje aplikaci jako rizikovou, i když s nízkou úrovní rizika, ale v jazyce kterému nemusí každý hovět, takže varovná informace může vypadat podivně. Co to má znamenat? Je třeba se něčeho obávat?




Interní platby

Kód interních plateb byl přidán 18.10.2014 do vývojové verze 1.9.#7753D. Od té chvíle mohl identifikovat antivir kód jako rizikový, podobně jako na MIUI. Strojový překlad rozsypaného čaje je „[S nízkým rizikem] software může mít poplatky, prosím, přečtěte si zprávu pozorně, je nutné použít podle potřeby“

1

Později 5.11.2014 ve vývojové verzi 1.9.#7996D pak byla již práva viditelná a bylo nutné je při instalaci odsouhlasit.

2

Platby v aplikaci byly přidány dopředu z důvodu možnosti budoucího nákupu modulů přímo v aplikaci. Ty moduly, které jsou zdarma, budou samozřejmě nadále zdarma, ale bude možné nakupovat jak stávající placený modul, který je nyní dostupný jen externě na marketu, ale i nové, plánované placené moduly. Měl by být používán mixovaný model nákupu, tedy jak externí, tak možnost nákupu v aplikaci.

Jaké moduly by měly být ke koupi?

Především již existující SRTM modul stínování a vrstevnic. Z nových modulů toho zatím není moc známo, ale zjistil jsem, že bude ke koupi modul vylepšené navigace po GPX a pravděpodobně balíčky map po 1 Euro. Balíčky map tedy předpokládám budou užitečné pouze pro free verzi OsmAnd pro toho, komu deset map nestačí, ale zároveň se mu nechce platit plusková verze.

Vše by mělo aktivní od verze 2.0, stejně jako zcela přepracovaná domovská obrazovka, která bude disponovat na rozdíl od současných čtyřech tlačítek, náhledem mapy, tlačítky menu hledání, posledními uloženými místy, možností aktualizace map přímo z domovské obrazovky … atd. … ale to už předbíhám.

Posted in Novinky on pro 07, 2014.

Štítky: aktualizace , in-app platby , práva