image

Blog

Příspěvek

Blog > Návody > Vykreslovač TuristCZ v.4

Vykreslovač TuristCZ v.4

tur-cyklo-josm.png

Komu se líbí vykreslovač TuristCZ ze starších verzí OsmAndu, ví že se některé barvy v minulosti "rozbily" a nezobrazují se tak dobře jako ve starých verzích aplikace. To se stalo tím, že se změnil trochu formát renderovacího souboru a tím se přestaly zobrazovat správně louky a pole. Stejně tak se nezobrazuje správně noční režim. Opravil jsem vykreslovač pro aktuální verzi OsmAndu, malinko ho i vylepšil a je zde opět ke stažení.




Barvy vykreslovače 4.0 zůstávají shodné s minulou verzí, jak byly mírně odbarvené pro lepší zobrazení českých turistických tras. Nyní byl jen opraven formát souboru tak, aby fungoval s posledními verzemi OsmAndu. Zároveň byl opraven noční mód, aby se zobrazoval korektně.

Vytvořil jsem i další verzi vykreslovače 4.1, kde jsou mírně odbarveny i barvy vodních ploch. Barva vody je nastavena shodně se zobrazením mapy na www.openstreetmap.org

Zapnutí vykreslovače se provádí jako vždy vybalením souboru TuristCZ.render.xml ze souboru s archivem do podadresáře rendering ve vaší cestě Osmandu. Ta se může lišit a nejčastěji asi bude v interním úložišti android/data/net.osmand.plus/files nebo dle vašeho nastavení.

TuristCZ v.4.0

TuristCZ v.4.1

Pokud nemáte na vykreslovač přepnuto, proveďte nastavení jako obvykle přepnutím Styl mapy ve vybraném profilu na TuristCZ

Ve vykreslovači lze navíc opět odbarvit větší silnice, jelikož pro pěší navigaci nejsou jejich barvy/třídy nijak důležité. Zapnutí se provádí stejně jak bylo již popsáno v minulé verzi přepnutím na Vysoce kontrastní cesty

Posoudit zda chcete některý výše uvedený vykreslovač použít je možné na přiložených obrázcích. První obrázek je výchozí vykreslovač Osmand, druhý je TuristCZ v.4.0 a třetí TuristCZ v.4.1.

1 2 3

Tip: V zoomu který je na obrázcích nejsou samotné polní cesty vidět, jelikož je pohled oddálený. Pokud byste i v tomto zoomu chtěli cesty zobrazit, stačí zapnout Více detailů v možnostech Detaily v profilu kde máte TuristCZ vykreslovač aktivovaný.

Samozřejmě je stále možné využít topo zobrazovač vestavěný v aplikaci. Tam na to jdou ale tvůrci opačným způsobem, zvýrazněním mnoha prvků. To se pak ale ztrácí naše barvy turistických tras zcela. Ostatně můžete posoudit dle obrázku.

4

Posted in Návody on bře 20, 2021.

Štítky: turistika , KČT , KST , vykreslovače