image

Blog

Série

TuristCZ (5 příspěvků)

Nejedná se v pravém slova smyslu o sérii, spíše o soubor článků zabývající tématikou vykreslovače a modulu TuristCZ, který tvořím z pohnutek popsaných v prvním článku série.

  • Vykreslovač TuristCZ v.1

    Posted in Návody on říj 05, 2014

    Toto bude velmi krátký příspěvek o tom, jak se mi zastesklo po lepším vykreslovači. Vykreslovač chůze se mi ve v.3 velmi líbil, ale byl tvořen jako nezávislý/statický a v době, kdy OsmAnd neobsahoval turistické trasy. Nyní již trasy v mapách jsou a tak není nutné vykreslovače z té doby používat. Dokonce je to lepší, jelikož nepřicházíme o nové možnosti nastavení nových detailů mapy. Jakmile ale přepnu na vykreslovač výchozí, objeví se problém na který jsem již upozorňoval v minulosti.

  • Vykreslovač TuristCZ v.2

    Posted in Návody on bře 04, 2015

    Upravil jsem vykreslovač TuristCZ podle aktuálních změn formátu renderingu. Komu se ve vývojové verzi 2.0 opět začaly lesy zobrazovat křiklavou zelenou při vykreslovači TuristCZ v.1, je nyní možné stáhnout druhou verzi, kde jsou lesy opraveny. Popis celé problematiky naleznete v příspěvku Vykreslovač TuristCZ v.1.

  • Vykreslovač TuristCZ v.3

    Posted in Návody on kvě 10, 2015

    Jelikož vykreslovač TuristCZ je určen primárně pro turistické/cyklo trasy, není barva silnic podle tříd pro navigaci až tak důležitá a často může docházet ke ztrácení zvýrazněných tras kvůli výchozím barvám silnic. Proto jsem už delší dobu měl v plánu odbarvit silnice.

  • Vykreslovač TuristCZ v.4

    Posted in Návody on bře 20, 2021

    Komu se líbí vykreslovač TuristCZ ze starších verzí OsmAndu, ví že se některé barvy v minulosti "rozbily" a nezobrazují se tak dobře jako ve starých verzích aplikace. To se stalo tím, že se změnil trochu formát renderovacího souboru a tím se přestaly zobrazovat správně louky a pole. Stejně tak se nezobrazuje správně noční režim. Opravil jsem vykreslovač pro aktuální verzi OsmAndu, malinko ho i vylepšil a je zde opět ke stažení.

  • Modul TuristCZ 4.1

    Posted in Návody on bře 28, 2021

    Od verze OsmAnd 3.7 lze vytvářet uživatelské pluginy, proto se nabízí vytvořit plugin pro vykreslovač TuristCZ a nastavit rovnou profil Chůze. Plugin jsem vytvořil a je nyní ke stažení. Jak plugin nainstalovat a co přesně dělá se dozvíte v návodu níže.