image

Blog

Příspěvek

Blog > Návody > Body z Wikipedie v OsmAnd+

Body z Wikipedie v OsmAnd+

navod.png

V OsmAnd+ máme novinku. Je jí zobrazení bodů POI (bodů zájmu) z Wikipedie na mapě, stejně jako ostatních POI ve vrstvě bodů. Samozřejmě je zde ještě bonus, detailní popis bodu, který lze získat z popisu bodu. Vše si ukážeme v rychlém návodu, jak body přidat a používat.




Instalace bodů Wiki

Abychom si mohli body prohlížet, musíme je nejdřív do zařízení nainstalovat. Instalace se provádí z umístění offline dat Menu -> Nastavení -> Offline data -> Stáhnout. Zde jsou připraveny POI v offline verzi, jen je potřeba vyfiltrovat body příslušné země, pro kterou chcete body získat. To je vidět na prvním obrázku. Instalací offline dat se detailně budeme mimochodem zabývat v příštím článku.

Prohlížení bodů Wiki

Nyní máme body v přístroji a stačí si zapnout vrstvu POI, případně s vrstvou Názvů POI, jak to je vidět na druhém obrázku.

1 2

Na předchozím obrázku vidíte bublinový popis bodu, který je možné získat po dlouhém přidržení prstu na nějakém bodu z Wiki. Jakmile se objeví takováto bublina ťukněte na ní, a tím se zobrazí kontextové menu, jako na prvním obrázku níže. Zde jsou dvě volby odpovídající Wiki bodům.

První volbou lze Zobrazit webovou stránku. Po stisknutí se spustí externí webový prohlížeč a v něm mobilní verze Wikipedie s odpovídajícím obsahem, jako je to vidět na druhém obrázku níže.

5 6

Další volbou související s Wiki body je (zatím nepřeložená fráze) Show description, která zobrazí popis bodu v následně zobrazeném dialogovém okně. Pokud je popis delší než obrazovka, lze pojíždět dolů.

3 4

Posted in Návody on led 13, 2012.

Štítky: body zájmu , POI , Wikipedie