image

Blog

Série

Live tracking (3 příspěvků)

Jak je možné provádět online záznam trasy pomocí webové služby? Ukážeme si jak na to a pak například jak sledovat online pohyb na mapě.

  • Live tracking [1]: Ukládání trasy na web

    Posted in Návody on úno 06, 2012

    V nedávné vývojové verzi se objevila možnost online záznamu trasy pomocí webové služby. Je tak možné si pozici třeba jen zaznamenávat pro případné pozdější využití, nebo sledovat online pohyb na mapě, případně použít jinou nebo napsat vlastní aplikaci pro použití záznamů.

  • Live tracking [2]: Hrajeme si s výstupem

    Posted in Návody on úno 07, 2012

    Minule jsem s pomocí wiki předvedl, jak je možné přenášet data o pozici do Google dokumentů a na konci článku jsme se s mírným zpožděním dozvěděli, že byl i opraven bug s omezením rozlišení, což zase ale navíc přineslo problém s desetinnou tečkou. S tím jsme se ale už poprali v minulém článku. Dnes se podívejme, jak si výstup na mapu ještě vylepšit. Bude nás zajímat rychlost, čas a profil.

  • Live tracking [3]: Trasujeme nejen česky

    Posted in Návody on úno 09, 2012

    Protože mám vazbu na Pavola, jednoho z vývojářů, jemuž také touto cestou děkuji za odezvu, zeptal jsem se ho, zda se nebude něco na výstupu měnit a byl jsem ujištěn, že určitě ne. Rozhodl jsem se tedy dokonat dílo vlastními silami. Zdá se, že se to podařilo a skript funguje v českém prostředí i s případným českým datumem.