image

Blog

Příspěvek

Blog > Novinky > Vylepšené zobrazení map

Vylepšené zobrazení map

map_compas.png

Příští verzi (pravděpodobně 1.9) budou provázet hlavně změny v zobrazení map. Bude konečně možné nastavit velikost mapového písma nezávisle na lupě. Dále přibude zobrazení barevných budov nebo naopak bude možné všechny budovy zcela skrýt.




Speciálně bude vylepšeno zobrazení cest. Čárkované zvýraznění turistických tras bude změněno na plné, jelikož čárkované bude nově použito pro zvýraznění přístupu na cesty (zákazy) a pro zobrazení povrchů cest. Na obrázku je například vidět žlutá turistická trasa (plná žlutá čára zvýraznění) na cestě, která má povrch hlínu (hnědé čárkované zvýraznění). Pod ní je pak opět barevně zvýrazněný povrch asfaltové cesty (světle modrá), pod ní pak opět hlinité cesty a vedle nich pak travnatá (zelené zvýraznění) čtyřková cesta (čtyřka jakožto typ nebo též kvalita cesty definovaná typem čáry) nad Předním cechem. Dole a vpravo je pak možné vidět zpevněnou (šedou) jedničku.

1

V nové verzi přibude možnost zapnout zobrazení veřejné dopravy. Na příkladovém obrázku je vidět trasa trolejbusu číslo 2 s točnou na Borku.

2

Také bude možné zapnout zobrazení/zvýraznění metra.

3

Všechny změny jsou pochopitelně nastavitelné v každém profilu a zobrazení je závislé na zdroji map OSM, tedy například povrchy cest se budou pochopitelně zobrazovat jen v případě, že jsou v OSM vyplněné. Pro turistiku jsou kvality a povrchy cest velmi užitečné, na takovou pětkovou cestu na kole nikdy nejedu (jelikož mám kros i čtyřku spíše vynechávám) a pokud je ta pětka ještě zarostlá travou, obvykle se jí vyhýbám i pěšky. Ale znáte to, taková opuštěná cesta je jeden rok tak a druhý jinak, záleží jak se po ní zrovna jezdí (v opuštěných místech především LZ). Například ta hlinitá cesta nad Zadním cechem na prvním obrázku byla mimo les letos tak zarostlá travou, že se skoro nedala ani na kole projet. Proto je třeba všechny tyto informace brát trochu s rezervou a v případě trvalé změny opravovat v OSM. Turistické trasy zobrazují také své názvy.

4

Další novinka se týká ovládání. Mapy budou využívat action bar, podobně jako Místa a tak se snáze bude pracovat s aktualizacemi.

5

Hlavní menu bude vysouvací zleva.

6

Posted in Novinky on zář 30, 2014.

Štítky: offline mapy , vývoj , KČT , lupa , písmo , barvy