image

Blog

Příspěvek

Blog > Novinky > Sexy oranžová je ve verzi 1.2.0 pryč

Sexy oranžová je ve verzi 1.2.0 pryč

info.png

Aktualizace OsmAnd na 1.2 [aktualizováno]. S kompletním přechodem aplikace na QT se mnoho změnilo, hlavně ve vzhledu. Osmand dostal žloutenku. Barevné ikony zmizely a místo nich se objevily často jednobarevné. Musím se přiznat že dřívější oranžová se mi líbila více a to samé se dá říci o ikonkách.




Oficiální změny 1.2

  1. Opravené chyby (doladěná navigace, hledání, nahrávky zvuku a videa, hlasové pokyny, drobné změny zobrazení)
  2. Snadnější konfigurace stínování (vyžaduje modul vrstevnic)
  3. Podpora odkazů maps.google.com
  4. Nový widget (GPS info)
  5. Podpora více oken na nových zařízeních Samsung
  6. Kalmanův filtr pro kompas
  7. Podpora pebble watch

Přikládám několik obrázků z vydané verze 1.2, která mi připadá ještě na vydání nedodělaná. Některé ikony zcela chybí i přesto, že v předchozích verzích byly. Jako by si vývojáři řekli, lepší žádná než stará barevná… Dobře je to vidět třeba na obrázku Možností bodu nebo na výběru mapy. Také celá dolní část nastavení profilu je bez ikon.

Změna přinesla ale i nějaká pozitiva. Například moduly jsou nyní mnohem lépe použitelné. také se v této verzi objevily některé významné novinky. Je nyní možné ukládat GPX trasu po jejím ukončení přímo z hlavní obrazovky a není nutné se prohrabávat do menu kvůli uložení. Také stínování kopců bylo vyčleněno z nesmyslného zařazení do online map. A když už jsme u stínování, nyní není omezeno stínování pouze na jeden stát, ale je možné stínování zapnout pro všechny stažené podklady.

1 2 3 4 5 6 7 8

Posted in Novinky on dub 25, 2013.

Štítky: aktualizace , GPX , trasy , uživatelské rozhraní , stínované hory