image

Blog

Příspěvek

Blog > Novinky > OsmAnd 1.6

OsmAnd 1.6

info.png

Na marketu se včera objevila nová verze OsmAnd s číslovkou 1.6. Přinesla svěží vítr v podobě rychlejšího renderingu, možnosti nastavení lupy při mapovém pohledu, lepším přizpůsobení distribuce vrstevnic a hlavně pěknou základní mapou světa.




Změny ve verzi 1.6

  1. Podpora Full HD zařízení.
  2. Podpora transparentních pozadí map.
  3. Zobrazení tlačítka na přímé stáhnutí chybějících mapových podkladů přímo z mapového zobrazení.
  4. Vrstevnice jsou nyní zabaleny do balíků podle zemí nebo regionů, jako ostatní podklady.
  5. Nová základní mapa s hlavními cestami, kolejemi a význačnými plochami jako lesy a podobně.
  6. Mapová lupa (dlouhý tap na + nebo – lupu) – užitečná pro oba druhy map.
  7. Uživatelská možnost definic zdrojů online čtverců map (s možností definice časové expirace).
  8. Podpora rychlostního omezení podle času (Holandsko).
  9. Rychlejší hledání adres.
  10. Opravy routování a renderingu.

Několik poznámek k vydání

Všechny soubory vrstevnic nyní můžete z offline dat smazat, a po novém stažení už bude jen jeden balík pro oblast … velká pochvala vývojářům, toto udělá pořádek v offline datech.

Změnilo se renderování map a to vyžaduje stažení nových mapových podkladů. Pokud to neuděláte, budou se vám zobrazovat takové chyby jako na obrázku. Některé silnice budou roztrhané, všimněte si vyznačených míst.

1

Chyb je na mapě mnohem více něž jsou vyznačené (můžete je vidět po zobrazení obrázku přepínáním šipkami do stran). Po stažení nových map se pak již silnice a cesty zobrazí korektně.

2

Základní mapa světa je opravdu parádní a použitelná je asi tak do zoomu 9-10. Na obrázku je vidět pouze základní mapa, bez stažených detailních vektorových map! Mapa sice není routovatelná, ale pro základní přehled velice, velice dobrá a srovnávat se s předešlou ani nedá.

3

Jakmile se přiblížíte víc než na 11 objeví se další nová funkce této verze a to možnost stáhnutí detailnější mapy podle místa kde se nacházíte … palec nahoru.

4

Mapová lupa se může hodit. zkuste sami co na kterých druzích mapě (vektorové nebo rastrové) přizpůsobení způsobí. Je tak možné získat nebo potlačit detaily mapy.

5

Posted in Novinky on říj 28, 2013.

Štítky: aktualizace , vrstevnice , full hd