image

Blog

Příspěvek

Blog > Novinky > Průjezdní body

Průjezdní body

prujezdni.png

Kalupem se nám blíží vydání nové verze 0.8.3 a jsem rád, že vám nohu představit jednu z novinek, která se snad už v této verzi objeví. Tou novinkou jsou průjezdní body, neboli postupové cíle, jak je nazývá OsmAnd (edit: nakonec se přece jen spíše ujme, nás chodce poněkud diskriminující, název průjezdní body). Ano, ty body, které jsme si již dlouho přáli a občas jsme se museli kvůli jejich absenci škrábat pravou rukou za levým uchem. Nicméně jsou tu, a podívejme se jak budou vlastně vypadat.




Jak se používají

Na kolečku kolem letiště je vidět, jak se projeví postupové cíle po přidání do trasy, která by bez nich měla necelé dva kilometry. Body jsou číslovány a výpočet se pak provádí podle jejich pořadí.

1 2

Průchozí body samozřejmě lze použít i při pěší navigaci.

3 4

Přidání bodů do trasy se provádí ze standardního menu možností bodu, jak vidíte na obrázku se zatím nepřeloženou položkou průjezdního bodu. Do widgetů lze samozřejmě také zobrazení bodu přidat.

5 6

Aktualizace 21.9.2012

Do menu bodu byly přidány první a poslední průjezdní bod a logika byla upravena. Pokud není definován cílový bod, průjezdní body se nezobrazí. Nejdříve je třeba přidat cílový bod. Teprve pak se v menu bodu objeví „Přidat postupový cíl“ a je možné přidat první průjezdní bod.

7 8

Pokud je potřeba přidat další postupový cíl je zde již na výběr, zda ho přidáme na začátek nebo konec, jak je vidět na prvním obrázku. Pokud byl vytvořen pouze jeden bod přesune ťuknutí na widget pohled právě na tento bod. Na posledním obrázku je vidět zatím nepřeložený dialog, který se objeví po ťuknutí na widget postupového cíle, pokud existuje víc než jeden bod. Zde je možné body odebírat, nebo se přesunout na jejich pozici.

9 10

Aktualizace 26.9.2012

Bylo upraveno menu nastavení profilu. Widget pro průjezdní bod najdete s názvem Bod trasy.

11

Posted in Novinky on zář 18, 2012.

Štítky: průjezdní body